Vëzhgim/Analizë

Raporti i KLSH për vitin 2021: Dëmi total 616 mln euro. Shkelje më të rënda, me fondet dhe tenderat

5 maj 2022/ Porta Vendore/Tiranë
Dëmi ekonomik total i shkaktuar nga institucionet shqiptare gjatë vitit 2021 përllogaritet në 616,5 milionë euro, nga të cilat 158.3 milionë euro kanë ardhur si pasojë e parregullsive dhe shkeljeve financiare, në të ardhurat dhe shpenzimet e kryera, ndërsa 458.2 milionë euro vijnë për shkak të shkeljeve të disiplinës financiare […]

Vëzhgim/Analizë

Studimi  për dhunën ndaj grave në politikë: Partia është burimi kryesor i dhunës

20 prill 2022/ Porta Vendore/ Tiranë
“Partia ku aderojmë është burimi kryesor i dhunës”. Kjo është një nga gjetjet kryesore të studimit “Dhuna ndaj grave në politikë, i cili është realizuar nga Avokati i Popullit dhe Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi, i mbështetur nga UNDP dhe me financimin e qeverisë së Suedisë. Studimi nxori në […]

Vëzhgim/Analizë

Sezoni turistik në Durrës mes ndotjes, Covid 19 dhe krizës së turizmit

15 korrik 2020/ Sabina Veizaj/ Porta Vendore/ Durrës
Ndërsa sezoni turistik ka nisur vakët dhe të gjithë shohin turistët si të vetmen shpresë për t’i dhënë pak frymëmarrje ekonomisë, Durrësi është kthyer në një bombë të vërtetë mjedisore. Me gjithë përpjekjet e privatëve për të joshur sa më shumë pushues me oferta duket se […]