CV Kryetari i Bashkisë Korçë

Sotiraq Filo
Kryetar i Bashkisë Korçë
CURRICULUM VITAE

Ky është kurrikulumi jetësori publikuar në faqen zyrtare të Bashkisë Korcë.

Sotiraq Filo ka lindur në Korçë më 23 Qershor 1971 në një familje me vlera të spikatura të qytetarisë. Nxënës ekselent i gjimnazit “Raqi Qirinxhi” dhe më pas i diplomuar shkëlqyeshëm në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike, Dega Elektronikë.Është martuar me znj. Frosela Qirjas, ka një vajzë 3 vjeçare, Amelian dhe është në pritje të fëmijës së dytë.Sotiraq Filo ka një eksperiencë të pasur pune duke punuar si profesionist dhe drejtues në sektorin bankar dhe administratën publike. Prej gjashtë vitesh ai është Zv/Kryetar i Bashkisë Korçë, duke qënë pjesë e rëndësishme e arritjeve të institucionit në këto vit.

 • Datelindja: 23.06.1971
 • Vendlindja: Korce
 • Kombesia: Shqiptare
 • Gjendja civile: I martuar
 • E-mail: sotiraqfilo@yahoo.com

EDUKIMI

 • 2005-2006

Studime pasuniversitare MBA prane City College ( dege e Universitetit te Sheffield ).

 • 1989 – 1994

Kam ndjekur studimet e larta prane Universitetit Politeknik te Tiranes, Fakulteti i Inxhinierise Elektrike, Dega Elektronike. Jam diplomuar ne vitin 1994 si Ing. Elektronik.

 • 1985 – 1989

Shkolla e Mesme e Pergjithshme “Raqi Qirinxhi”, KORCE

EKSPERIENCA NE PUNE

 • 06 Dhjetor 2013 – vazhdim

Kryetar i Bashkise Korce

 • Prill 2007 – 06 Dhjetor 2013

N/Kryetar i Bashkise Korce

 • 2005 – 2007

Menaxher i kompanise Euroinform me aktivitet ne fushen e IT.

 • 2002 – 2005

Drejtor Rajonal i Raiffeisen Bank, Rajoni Korce.

 • 1998 – 2001

Banka Kombetare e Greqise, Dega Korce.

 • 1994 – 1998

Banka e Kursimeve, Dega Korce. Specialist i IT.

GJUHE E HUAJ

 • ANGLISHT : Shume mire.
 • ITALISHT : Mire.

KUALIFIKIMET

Trainime dhe kualifikime te ndryshme brenda dhe jashte vendit ne lidhje me fushat e aktivitetit te pushtetit lokal.

Trainime dhe kualifikime te ndryshme per teknikat bankare dhe menaxhimin e marredhenieve me klientet.