Njësitë Administrative

Qarku Vlorë
Qëndra e Bashkisë Fshati Dermish
Popullsia sipas Census 2011 11,862
Popullsia sipas Regjistrit Civil 39055
Sipërfaqja KM² 441.2

Njësitë administrative përbërëse

Emri i Njësisë Qytetet dhe fshatrat në përbërje të tyre
Livadhja Fshatrat; Livadhja, Kulluricë, Llazat, Kalcat, Kodër, Lefter Talo, Gravë, Qesarat, Komat, Karroq, Grazhdan, Zminec.
Dhivër Fshatrat; Dhivër, Rumanxë, Memoraq, Navaricë, Dermish, Leshnicë e Sipërme, Leshnicë e Poshtme, Janicat, Llupsat, Cerkovicë, Shëndre, Malcan.
Aliko Fshatrat; Aliko, Çaush, Neohor, Tremul, Rahullë, Pllakë, Jermë, Vurgu i Ri, Halo, Dritas.
Finiq Fshatrat; Finiq, Buronjë, Çlirim, Vrion, Karahaxhë, Bregas.
Mesopotam Fshatrat; Mesopotam, Dhrovjan, Krongj, Bistricë, Velahovë, Livinë, Brajlat, Sirakat, Kostar, Fitore, Krane, Ardhasovë.