Ndodhi

Brumbulli dëmton fermerët e Kurbinit

11 korrik 2022/Ahmet Zani/Porta Vendore/Kurbin

Brumbulli i majit, kështu quhet insekti që po dëmton bujqësinë në zonën e fushave në Adriatik të Kurbinit. Insektet kanë mbuluar të gjitha pemët drufrutore madje dhe kulturat bujqësore. Prej 10 vitesh ky insekt po bën kërdinë në zonë.