Video/Foto

Pranvera është rrotull nesh!

12 prill 2020/ Artan Rama/ Porta Vendore/ Tiranë

Stolat e drunjtë janë liruar dhe rrugët me asfalt të butë kanë mbetur të zbrazura, por nëpër shtigjet e ngushta të Parkut lulet kanë bleruar. Kudo kanë mbirë luleshqerrat dhe kamaroshet bojë rozë kanë rrethuar trungjet e vjetra të lisave. Fluturat, bletët dhe të tjera insekte, të sapolindura, shijojnë gostinë dhe gëzimin që ofron natyra. Një pjalm i padukshëm ka mbushur ajrin me një aromë të hollë freskie.

Pandemia mund të na izolojë, por ajo nuk mund të pengojë shpërthimin e pranverës.

Këto fotografi tregojnë spektaklin e Florës në brendësi të Parkut të Tiranës. Monumentet nuk ka kush t’i vizitojë dhe sheshet janë të boshatisura. Tek tuk, shihen disa punonjës të Agjencisë së Parqeve që kujdesen për kontrollin e një vegjetacioni të shfrenuar. Në hyrjet kryesore vigjilojnë ushtarët dhe policia bashkiake. Të vetmet që mbushin heshtjen janë tingujt e zogjve dhe qetësia e rosave mbi liqen. Pranvera dhe mungesa e vizitorëve ka sjellë gjallërimin e natyrës. Ka vetëm një trishtim, që askush nuk mund ta shijojë spektaklin e saj. Por, le të durojmë edhe pak!

previous arrow
zadrat
viktoria
trugjet_stola
tre_rosa
stolat_e_lira_t___pa_qgOm1
shkallaret_e_teatrit
sheshi_p__rpara_luli_Hfd4k
shesh_pushimi_n___sk_V6HMu
pylli_i_drit__roit
shesh_pushimi
pilivesa
nj___stol_n___brend__MfyrM
nj___punonj__se_e_ag_W0pVE
nj___luledele
nj___prej_gjireve_t__yXQXe
nj___familje_zhabine
nj___familje_luledel_A696b
n___veri_t___liqenit_y1vs9
memoriali_i_v__llez__pycDA
lulja_e_zhabin__s
lulja_e_qershis__
luledele
kllinza_e_vog__l
kamaroshja_e_sapo__e_WDgeK
kamaroshet_n___lul___kH9au
hyrja_veriore_e_park_g1xLm
grup_kamaroshes
grumbuj_zhabin__sh
fusha_e_basketbollit
fillikatja
dy_kamaroshe
bo__ja_e_spires
bleta_mbi_zhabin__
next arrow