Video/Foto

Kufizimi i lëvizjes gjallëron Durrësin në pak orë

21 mars 2020/ Geri Emiri/ Porta Vendore/ Durrës

Kryeministri Edi Rama njoftoi mbrëmjen e së premtes se orari i lëvizjes së këmbësorëve do të ndryshonte sërish. Qytetarët mundën të lëviznin të shtunën në fashën orare nga ora 5 e mëngjesit deri në orën 13:00.

Në Durrës banorët e shfrytëzuan orarin për të furnizuar shtëpinë me ushqime. Radhët më të mëdha ishin në supermarketet dhe furrat e bukës në qytet. Farmacitë ishin të qeta ndërsa oficerët e Forcës Detare Shqiptare të bazës së Durrësit dhe policia e shtetit i kërkuan qytetarëve të presin në radhë duke ruajtur distancën e sigurisë dhe të dezinfektojnë duart në hyrjen e supermarketeve.

Masat e shtrënguara të lëvizjes së këmbësorëve duket se synojnë të frenojnë fenomenin e shëtitjeve të panevojshme, siç vijojnë të ndodhin në Durrës gjatë orarit të lejuar të lëvizjes përgjatë paradites. Sot pas orës 13:00 deri në mëngjesin e së hënës qeveria ka ndaluar lëvizjen e këmbësorëve, automjeteve dhe mbylljen e të gjitha shërbimeve.

Biçikleta është kthyer në mjetin e preferuar për lëvizjen në Durrës. Foto: Geri Emiri
Oficerët e Forcës Detare Shqiptare të bazës së Durrësit dhe policia e shtetit i kërkojnë qytetarëve të presin në radhë duke ruajtur distancën e sigurisë përpara një supermarketi. Foto: Geri Emiri
Punonjës i Policisë Bashkiake duke u kujdesur për respektimin e radhës dhe ruajtjen e distancës së sigurisë në një furrë buke. Foto: Geri Emiri
Qytetarët duke blerë fruta dhe perime në tregun që njihet si markata e Durrësit. Foto : Geri Emiri
Qytetarët duke blerë furnizimet pëprara kufizimit të lëvizjes në orën 13:00. Foto: Geri Emiri
Qytetarët duke mbajtur radhë përpara hyrjes së një supermarketi, ku ushtria dhe policia e shtetit kujdeset për ruajtjen e distancës së sigurisë. Foto: Geri Emiri
Qytetarët në radhë brenda një supermarketi në Durrës. Foto: Geri Emiri